Τα ζυμώματα γενικά τα αγαπώ γιατί είναι δημιουργικά κι αγχολυτικά. Κάπως έτσι προέκυψε αυτό το γλυκό ψωμάκι με σοκολάτα και καρύδα. Είναι τέλειο για το πρωινό σας ή τον απογευματινό σας καφέ. Τρώγεται άνετα αμέσως μόλις βγει από το φούρνο αλλά και την επόμενη μέρα.

Υλικά

1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο γάλα ζεστό

1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο λιωμένο

3 κουταλιές σούπας ζάχαρη

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

1 πρέζα αλάτι

1 φλιτζάνι ταγιού τριμμένη καρύδα (ινδοκάρυδο)

200 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας γάλακτος

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει για να γίνει ένα πολύ μαλακό ζυμαράκι που δεν κολλάει στα χέρια (περίπου 400-500 γραμμάρια)

Εκτέλεση

Σ’ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε πρώτα το ζεστό γάλα με τη μαγιά κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά εκτός από τη σοκολάτα και την καρύδα. Ανακατεύουμε καλά  τη ζύμη με τα χέρια μας. Το ζυμαράκι μας πρέπει να είναι μαλακό κι εύπλαστο και να μην κολλάει στα χέρια.

Σκεπάζουμε το μπολ με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει λίγο για περίπου 30’-40’.

Προσθέτουμε την σοκολάτα και την καρύδα και το ξαναζυμώνουμε. Βάζουμε το ζυμάρι σε ένα μικρό, στρογγυλό ταψάκι το οποίο έχουμε πρώτα λαδώσει πολύ καλά και το πατάμε με τα χέρια μας να καλύψει όλο το ταψάκι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 180ο  φούρνο, για 30’-40’ μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια του. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει (αν καταφέρουμε να κρατηθούμε και να μην ορμήσουμε), κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.