Ο Τάσος Αντωνίου και το site του Mamapeinao.gr μας έχει δώσει πολλές φορές την απάντηση στο ερώτημα “Τι θα φάμε σήμερα;” και έχουμε μάθει πολλά σχετικά με την ιστορία των γεύσεων (κάντε μια βόλτα στη στήλη What’s Cooking και σίγουρα θα ανακαλύψετε κάποια συνταγή ή ιστορία από το Μαμά Πεινάω). Ήρθε και η στιγμή να συγκεντρώσει όλη αυτή τη γνώση σε ένα βιβλίο με τον τίτλο “Για να μην ξαναπείς ποτέ… Μα2 πεινάω!”
Γιατί λοιπόν, δεν θα ξαναπούμε ποτέ “Μαμά Πεινάω”;
‘’Είτε ζεις στην Αθήνα, την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη, είτε ζεις σε κάποια «αφιλόξενη» μα πολλά υποσχόμενη πόλη του εξωτερικού, ένα είναι σίγουρο διαβάζοντας αυτό το βιβλίο. Δε θα ξαναπείς ποτέ «Μαμά, πεινάω». Βέβαια, ακόμη κι αν έχεις αποφοιτήσει εδώ και χρόνια, αλλά νιώθεις ότι είσαι φοιτητής, αυτό το βιβλίο θα γίνει το νούμερο ένα εργαλείο στην κουζίνα σου.. Οι συνταγές του βιβλίου που κρατάς στα χέρια σου είναι οι αγαπημένες μου, και είμαι σίγουρος πως θα γίνουν και οι δικές σου αγαπημένες! Είναι νόστιμες, εύκολες και αυτό που λέμε «μαμαδίστικες». Αν προσθέσεις και πολλή αγάπη, δε θα πιστεύεις το τι μπορείς να καταφέρεις και οι φίλοι σου θα εκπλαγούν με τις δυνατότητές σου. Κάψε το κρέας, λάσπωσε το ρύζι, κάνε λύσσα το φαγητό. Μόνο τότε θα μάθεις να μαγειρεύεις! Κάθε φορά θα γίνεσαι καλύτερος μάγειρας, να το θυμάσαι.’’ δηλώνει για το βιβλίο του ο Τάσος Αντωνίου.
Το συγκεκριμένο βιβλίο μαγειρικής περιέχει ενενήντα µία συνταγές, ιδανικές για τα πρώτα βήµατα στη δική σου κουζίνα, λαχταριστές, γρήγορες και οικονοµικές. Από πρωτότυπα σάντουιτς µέχρι το αγαπηµένο παστίτσιο της µαµάς σε fast forward, κάθε συνταγή του βιβλίου είναι επιλεγµένη για αρχάριους µάγειρες που αγαπάνε το καλό φαγητό. Κι επειδή κρατάς στα χέρια σου το πιο high tech βιβλίο µαγειρικής, κατέβασε τη δωρεάν εφαρμογή του Μαμά Πεινάω στο smartphone σου, σκάναρε το QR code που θα βρεις σε κάθε συνταγή και αυτόµατα η λίστα του σουπερ µάρκετ βρίσκεται στο κινητό σου! Επιπλέον, οι συµβουλές σε κάθε στάδιο και περίπτωση θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο και… χορτάτο στα πιο ανέµελα χρόνια της ζωής σου.
Το βιβλίο προλογίζουν οι: Βαγγέλης Δρίσκας Chef- culinary expert, Ελένη Ψυχούλη Δημοσιογράφος γεύσης , Κωνσταντίνος Λαζαράκης, Master of Wine, Julien Pham, Συνιδρυτής και αρχισυντάκτης του περιοδικού Fricote, Paris, Eric Coisel Chef του εστιατορίου Maison Prunier, Paris.
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
O Τάσος Αντωνίου γεννήθηκε στο Πασαλιμάνι το 1981. Σπούδασε Επικοινωνία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο. Έχει εργαστεί σε πολλά μέσα ενημέρωσης (περιοδικά, websites και ραδιοφωνικούς σταθμούς). Έχει μαγειρέψει με σεφ παγκοσμίου φήμης, όπως ο Jamie Oliver. Το 2009 το πάθος του για το φαγητό τον οδήγησε στην ίδρυση του Μαμά Πεινάω, μιας πλατφόρμας αφιερωμένης στο food culture. Αγαπάει τον Πειραιά, την ομορφιά στην τέχνη και την ανθρώπινη επικοινωνία.
Αναζήτησε το βιβλίο “Για να μην ξαναπείς ποτέ… Μα2 πεινάω!” που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη, τοποθέτησε το σε περίοπτη θέση δίπλα από την κουζίνα και βγάλε τη μαμά από την ταχεία κλήση 😉
Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να αναζητήσεις στο www.mamapeinao.gr/cookbook/
Με σπουδές στην Επικοινωνία, guest εμφάνιση στο χώρο της Διαφήμισης, τελικά, με κέρδισε ο χώρος του Βιβλίου. Σε μία «έκλαμψη φρονήσεως», αποφάσισα να ασχοληθώ με τα δύο παιδικά μου όνειρα, τη μόδα και το γράψιμο, ε, και εδώ κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα!