Υλικά για 2 μερίδες (465 θερμίδες):
- 16 μεγάλες, βρασμένες γαρίδες χωρίς το κέλυφος (θα πρέπει να ζυγίζουν 15-20 γρ. η κάθε μία)
- 8 φέτες μπέικον
- 1 κουτ. γλ. Πάπρικα
- ½ κουτ.γλ. Τσίλι σε σκόνη
- 1 κουτ. γλ. Ξηρή ρίγανη
- 1 κουτ. γλ. Ξηρό θυμάρι
- Αλάτι και πιπέρι
- 4 καλαμάκια
Εκτέλεση:
- Τυλίξτε κάθε γαρίδα με μισή φέτα μπέικον, και καρφώστε τις στο καλαμάκι. Τοποθετήστε τα σουβλάκια με τις γαρίδες σε ένα επίπεδο πιάτο ή πιατέλα.
- Ανακατέψτε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά δημιουργώντας ένα μείγμα με το οποίο θα πασπαλίσετε τα καλαμάκια με τις γαρίδες και αφήστε τα στην άκρη για 15 με 20 λεπτά.
- Ψήστε τα σουβλάκια στη συσκευή grill της Russell Hobbs για 3-4 λεπτά, γυρίζοντας την κάθε πλευρά έτσι ώστε το μπέικον να είναι ομοιόμορφα ψημένο.