μας προτείνει μια εξωτική συνταγή
Υλικά:
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
3/4 φλιτζανιού μέλι
1/3 φλιτζανιού χυμό λάιμ
1/3 φλιτζανιού μουστάρδα Ντιζόν
2 κουτ. σούπας τσίλι σε σκόνη
2 κουτ. σούπας πάπρικα
2 κουτ. γλυκού μίγμα μαύρου και κόκκινου πιπεριού
2 κουτ. γλυκού αλάτι
2 κουτ. γλυκού ρίγανη
30 μεγάλες γαρίδες
12 ξυλάκια μπαμπού, μουλιασμένα σε νερό για τουλάχιστον 30 λεπτά
Εκτέλεση:
Βάλτε το χυμό πορτοκάλι, το μέλι, το χυμό του λάιμ, τη μουστάρδα και τα καρυκεύματα σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε το για ένα λεπτό μέχρι να γίνει λείο. Ρίξτε το σε μια κατσαρόλα και σιγοβράστε το σε μέτρια θερμοκρασία για 12 λεπτά ή μέχρι να πήξει και να μείνει το μισό. Διαιρέστε το λούστρο σε 2 πλαστικά εμπορευματοκιβώτια, σφραγίδα στενά και καταψύξτε μέχρι έτοιμο να χρησιμοποιήσει. Περάστε 5 γαρίδες σε δύο παράλληλα ξυλάκια. Ψήστε τις γαρίδες για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν, ραντίζοντας τη μισή σάλτσα. Βγάλτε τις γαρίδες από φωτιά και περιχύστε με την υπόλοιπη σάλτσα.
Ανακαλύψτε τα μελισσοκομικά προϊόντα της εταιρείας bee2bee