Σήμερα θα σας δώσουμε τη συνταγή για κάτι ελαφρύ αλλά εξίσου νόστιμο όσο τα προηγούμενα. Η Γαλλική Τούρτα Φράουλα είναι γνωστή ως Fraisier και είναι νοστιμότατη.

Υλικά

100 γρ ζάχαρη

110 γρ αλεύρι

6 αυγά

15 φράουλες

370 γρ κρέμα γάλακτος

200 γρ λευκή σοκολάτα

5 φύλλα ζελατίνης

160 γρ νερό

180 γρ ζάχαρη

70 γρ κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση

Σε ένα ταψί τοποθετούμε λαδόκολλα αφού προηγουμένως το έχουμε βουτυρώσει. Διαχωρίζουμε τους κρόκους από το ασπράδι των αυγών και χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει το μείγμα λευκό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι αφού πρώτα το έχουμε κοσκινίσει για να είναι πιο αφράτο και ανακατεύουμε απαλά. Τέλος, χτυπάμε τα ασπράδια μόνα τους και τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα. Στη συνέχεια απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και το ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.  Μέχρι να κρυώσει η βάση κόβουμε τις φράουλες σε κομμάτια κάθετα τα οποία θα προστεθούν στο πλάι της βάσης.

Τοποθετούμε τα 3 φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό για 20 λεπτά. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με 250 γρ κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. Ξεπλένουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα τοποθετούμε στο μείγμα. Στη συνέχεια ανακατεύουμε και απλώνουμε πάνω από τη βάση με προσοχή να μη πέσουν οι φράουλες. Τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο για 1 ημέρα.

Ζεσταίνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, το νερό και το κακάο με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να βράση. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα άλλα 2 φύλλα ζελατίνης και στη συνέχεια τα προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας. Απλώνουμε στη συνέχεια το γλάσο πάνω από την τούρτα και το αφήνουμε στο ψυγείο αφού πρώτα το έχουμε διακοσμήσει με φράουλες και μούρα.