Ψάχνετε για ένα γρήγορο και εύκολο σνακ που θα σας κρατήσει για ώρα και έχει ελάχιστες θερμίδες; Τί θα λέγατε για το γνωστό σνακ του σινεμά, ποπ κορν; Ακόμα και αν το έχετε συνδυάσει με σκοτεινή αίθουσα, πολύ αλάτι, βούτυρο και κόκα κόλα, μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι στο σπίτι, με τα πιο υγιεινά και αγνά υλικά! Έτσι, γίνεται ιδανικό γεύμα και για όσους ακολουθούν υγιεινή διατροφή ή δίαιτα. Αλλά και για τους μικρούς μας φίλους που αγαπάνε τις γλυκιές λιχουδιές, τα ποπ κορν μπορούν να γίνουν σοκολατένια και πολύχρωμα. Σε όποια κατηγορία και αν ανήκετε, οι συνταγές αυτές είναι απλές, γρήγορες και πεντανόστιμες!
- Συνταγή για ποπ κορν με 60 θερμίδες
Υλικά
3 κουταλιές της σούπας ποπ κορν
1 κουταλιά της σούπας λάδι
λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Τοποθετούμε το ποπ κορν σε ένα μπολ και ρίχνουμε το αλάτι. Στη συνέχεια, βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα λίγο λάδι μέχρι καλυφθεί ο πάτος του σκεύους και αφήνουμε να κάψει σε δυνατή θερμοκρασία.
Όταν κάψει το λάδι, ρίχνουμε το ποπ κορν. Το μυστικό είναι όσο σκάει το ποπ κορν να κουνάμε συνέχεια την κατσαρόλα με το καπάκι ελάχιστα ανοιχτό, ώστε να φεύγει ο ατμός, να γίνουν τα ποπ κορν μας τραγανά και να μην απορροφήσουν το λάδι. Εναλλακτικά, μπορούμε να σκεπάσουμε την κατσαρόλα με αλουμινόχαρτο στο οποίο έχουμε κάνει κάποιες μικρές τρύπες.
Όταν σκάσει και το τελευταίο ποπ κορν, το σνακ μας είναι έτοιμο.
- Συνταγή για χρωματιστά ποπ κορν λευκής σοκολάτας
Υλικά (για 4 μερίδες)
Χάρτινη σακούλα μαναβικής
½ φλιτζάνι ποπ κορν
110 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
170 γραμμάρια σταγόνες λευκής σοκολάτας
προαιρετικά χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
Βάζουμε το ποπ κορν στη χάρτινη σακούλα, τη σφραγίζουμε γυρίζοντας τις άκρες της, ώστε να μην πεταχτούν τα ποπ κορν, και την τοποθετούμε στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 3 λεπτά (το μέγιστο). Όταν σταματήσουν να σκάνε τα ποπ κορν, βγάζουμε τη σακούλα από το φούρνο μικροκυμάτων.
Απλώνουμε τα ποπ κορν σε ένα ταψί, πάνω σε λαδόκολλα, για να κρυώσουν.
Στη συνέχεια, λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα και τις σταγόνες λευκής σοκολάτας σε μπεν μαρί. Όταν λιώσει, ρίχνουμε μία σταγόνα χρώματος ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τέλος, περιχύνουμε τη σοκολάτα στα ποπ κορν και ανακατεύουμε με τα χέρια μας, ώστε να απλωθεί καλά στα ποπ κορν μας. Αφήνουμε λίγη ώρα μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και σερβίρουμε!
Άννα Ευθυμίου
Το «Μαμά Πεινάω» είναι μία ιδέα του Τάσου Αντωνίου όπου μαζί με αγαπημένους φίλους βρίσκουν τις καλύτερες ειδήσεις για το φαγητό,το κρασί, τα γλυκά και οτιδήποτε άλλο όμορφο και ενδιαφέρον και σας το παρουσιάζουν!