Είστε λάτρεις των φυσικών προϊόντων, αποφεύγετε τα προϊόντα με συντηρητικά ή τις έτοιμες σάλτσες? Ιδού ένας τρόπος για φρέσκιες λαχταριστές νόστιμες σάλτσες όλο το χρόνο…

ΥΛΙΚΑ:
20 κιλά ντομάτες φρέσκιες εποχής κόκκινες
3 κ. σ αλάτι
γυάλινα βάζα με αεροστεγές καπάκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τρίβουμε τις ντομάτες, γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα έως πάνω και την βράζουμε έως ότου κατέβει για 10 πόντους περίπου. Νωρίτερα, έχουμε βάλει τα βάζα στο φούρνο και όπως είναι ζεστά τα βάζα τα γεμίζουμε με την καυτή σάλτσα, ρίχνουμε μια κουταλιά λάδι στην επιφάνεια, τα κουμπώνουμε και τα τοποθετούμε ανάποδα. Μόλις κρυώσουν τα αποθηκεύουμε σε σκιερό μέρος. Διατηρούνται ανέπαφα για 1 με 2 χρόνια.