Γίνεται εύκολα, είναι ζουμερό και το λάτρεψαν όλοι στην οικογένεια. Συνοδεύεται υπέροχα με ρύζι, ψητά λαχανικά ή πατάτες φούρνου.
Υλικά
4 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα οριζόντια στη μέση
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
¼ φλιτζάνι τσαγιού βαλσαμικό ξύδι
1 σκελίδα σκόρδο περασμένη στην πρέσα
2-3 κλωναράκια δενδρολίβανο
Αλάτι
½ κουταλάκι γλυκού γλυκιά πάπρικα
Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κοτόπουλο.
Σ΄ ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το βαλσαμικό ξύδι, το σκόρδο και το δενδρολίβανο, το αλάτι και την πάπρικα.
Βάζουμε σε ένα πλατύ μπολ τα φιλέτα κοτόπουλου και τα περιχύνουμε με το μίγμα του ελαιόλαδου. Ανακατεύουμε καλά. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε όλο το βράδυ να μαριναριστούν στο ψυγείο.
Το επόμενο πρωί, βγάζουμε τα φιλέτα από το ψυγείο και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τα βάζουμε σε μία γάστρα με καπάκι μαζί με την μαρινάδα τους. Σκεπάζουμε με το καπάκι τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 200ο φούρνο για 70’-90’.
Τα τελευταία 20 χρόνια η επικοινωνία στο χώρο της τεχνολογίας απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου. Aπό μικρό παιδί λάτρευα τη μαγειρική και συχνά με ρωτούν: «θα μου δώσεις τη συνταγή; ». Έτσι, αποφάσισα να μοιράζομαι συνταγές μου αλλά και οικογενειακές ιστορίες μέσα από το That’s Life αλλά και μέσα από την προσωπική μου σελίδα www.cookandfeel.gr.