Το «σιγουράκι» όταν θέλετε να ταΐσετε παιδιά! Απλά τη λατρεύουν! Ακόμα και τα πιο δύσκολα 🙂

Υλικά

1 πακέτο spaghetti (500 γραμμάρια)ή οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας (πένες, φιογκάκια, βιδούλες, κλπ)

½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο

1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα

1 μικρή κρέμα γάλακτος light

Αλάτι

Πιπέρι

1 πρέζα τριμμένο μπούκοβο (προαιρετικά)

Επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά ανάλογα με τις οδηγίες του πακέτου και σουρώνουμε.

Στην ίδια κατσαρόλα που βράσαμε τα μακαρόνια, ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο, την τριμμένη παρμεζάνα και την κρέμα γάλακτος. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε (και το μπούκοβο αν το επιλέξουμε) κι ανακατεύουμε συχνά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ρευστή κρέμα.

Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Αν θέλουμε προσθέτουμε επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.