Το «σιγουράκι» όταν θέλετε να ταΐσετε παιδιά! Απλά τη λατρεύουν! Ακόμα και τα πιο δύσκολα 🙂
Υλικά
1 πακέτο spaghetti (500 γραμμάρια)ή οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας (πένες, φιογκάκια, βιδούλες, κλπ)
½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
1 μικρή κρέμα γάλακτος light
Αλάτι
Πιπέρι
1 πρέζα τριμμένο μπούκοβο (προαιρετικά)
Επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά ανάλογα με τις οδηγίες του πακέτου και σουρώνουμε.
Στην ίδια κατσαρόλα που βράσαμε τα μακαρόνια, ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο, την τριμμένη παρμεζάνα και την κρέμα γάλακτος. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε (και το μπούκοβο αν το επιλέξουμε) κι ανακατεύουμε συχνά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ρευστή κρέμα.
Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Αν θέλουμε προσθέτουμε επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τα τελευταία 20 χρόνια η επικοινωνία στο χώρο της τεχνολογίας απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου. Aπό μικρό παιδί λάτρευα τη μαγειρική και συχνά με ρωτούν: «θα μου δώσεις τη συνταγή; ». Έτσι, αποφάσισα να μοιράζομαι συνταγές μου αλλά και οικογενειακές ιστορίες μέσα από το That’s Life αλλά και μέσα από την προσωπική μου σελίδα www.cookandfeel.gr.