Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Άρτου (16 Οκτωβρίου) επισκεφθήκαμε το Φούρνο “Όλυρα” στο Νέο Ψυχικό. Η κάμερα του That’s Life τρύπωσε στο εργαστήριο του φούρνου για να καταγράψει τη διαδικασία παρασκευής του φρέσκου ψωμιού:
Η εικόνα μεταφέρει τα πάντα εκτός από την ασύγκριτη μυρωδιά του ψωμιού που μόλις ψήθηκε, αλλά αυτό διορθώνεται με μια επίσκεψη στο Φούρνο “Όλυρα”. Σε ένα χώρο που θυμίζει γαλλική boulangerie, ο καταναλωτής μπορεί να βρει περισσότερα από 10 είδη ψωμιού, είδη κουλουροποιίας, σφολιατοειδή αλλά και μοναδικά γλυκά και χειροποίητο παγωτό.
Η όλυρα ή αγριοσίταρο ή ντίγκελ είναι μια ποικιλία σίτου που αποτελούσε σημαντικό προϊόν καλλιέργειας στην Ευρώπη από την Εποχή του Χαλκού ως το Μεσαίωνα. Στη σύγχρονη εποχή αναζωογονήθηκε η καλλιέργεια της χάρη στη στροφή στην υγιεινή διατροφή καθώς η όλυρα έχει υψηλή διατροφική αξία. Συνεπώς, η επιλογή της επωνυμίας “Όλυρα” μόνο τυχαία δεν είναι καθώς συμβολίζει την ασύγκριτη αξία του φρέσκου ψωμιού που παρασκευάζεται με τα πιο αγνά υλικά στην καθημερινή μας διατροφή.
Ψυχικό: Ελ. Βενιζέλου 53 & Γ.Τερτσέτη (πλησίον πλατείας Αγ.Γεωργίου) τηλ. 210 6713603
Χολαργός: Φανερωμένης 1Α (πλησίον Στάση Μετρό Χολαργού) τηλ. 210 6549562