Μετά τις γιορτές το μόνο που δεν θέλεις είναι κάτι το οποίο είναι γεμάτο σοκολάτα.Έτσι λοιπόν το παρακάτω κέικ είναι κυριολεκτικά αυτό που θες.

Υλικά

2 ½ φλιτζάνια κορινθιακής σταφίδας
2 φλιτζάνια σκούρες σταφίδες
1 ¾ φλιτζάνια αποξηραμένα φρούτα (βερίκοκα, μήλα, αχλάδια, ροδάκινα) μαζί
1 φλιτζάνι αποξηραμένα σύκα
¾ φλιτζανιού ψιλοκομμένα δαμάσκηνα
1/2 φλ ρούμι
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
¼ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
8 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 ¼ φλιτζάνια καστανή ζάχαρη
5 αυγά
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού φρεσκοτριμμένο
1 κουταλιά της σούπας φρεσκοτριμμένο ξύσμα πορτοκαλιού
½ φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου
1 μήλο τριμμένο ή ψιλοκομμένο
¾ φλιτζανιού αμύγδαλα
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο τζίντζερ

Για τη κορυφή
1/4 φλυτζάνι βερίκοκο
1/4 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση

Από το προηγούμενο βράδυ ψιλοκόβουμε όλα τα αποξηραμένα φρούτα και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ρούμι και τα σκεπάζουμε με μια πλαστική μεμβράνη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς και βουτυρώνουμε ένα ταψί. Σε ένα μπολ χτυπάμε το αλεύρι, τα μπαχαρικά, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα. Μόλις το μείγμα είναι ομοιογενές προσθέτουμε το χυμό, το ξύσμα, το σιρόπι σφενδάμου, το μήλο, τα αμύγδαλα και το τζίντζερ καθώς και τα αποξηραμένα φρούτα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Στη συνέχεια ψήνουμε για 1 ώρα περίπου μέχρι το κέικ να είναι έτοιμο. Μόλις κρυώσει φτιάχνουμε το γλάσο ανακατεύοντας το βερίκοκο και το νερό σε μια κατσαρόλα το οποίο και σιγοβράζουμε μέχρι να γυαλίσει. Τέλος, περιχύνουμε πάνω από το κέικ.