Στη χώρα μας έχουμε αδυναμία στα γλυκά κι έτσι η παραδόσεις των Χριστουγέννων επικεντρώνονται στα μελομακάρονα, τους κουραμπιέδες και τις δίπλες. Σε άλλες χώρες ωστόσο σερβίρουν κάποια παραδοσιακά ποτά που σερβίρουν την περίοδο των εορτών.
Στις ΗΠΑ, τον Καναδά αλλά και τον Παναμά ακολουθούν το έθιμο του να σερβίρουν eggnog τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Πως ξεκίνησε αυτή η παράδοση; Στη Μεγάλη Βρετανία το συγκεκριμένο ποτό ήταν δημοφιλές στην αριστοκρατία καθώς δύο από τα βασικά υλικά του, τα αυγά και το γάλα ήταν ιδιαίτερα ακριβά τον 17ο και 18ο αιώνα. Οι αριστοκράτες βέβαια προσέθεταν και brandy ή κονιάκ ενώ συχνά σέρβιραν το eggnog ως πρωϊνό γεύμα.
Το eggnog διέσχισε τον Ατλαντικό κατά τη διάρκεια του 18ου αιώνα, καθώς όμως το brandy φορολογούνταν βαριά, οι Αμερικάνοι σκέφτηκαν να αντικαταστήσουν την παραδοσιακή συνταγή και να προσθέσουν το πολύ πιο οικονομικό ρούμι που προμηθεύονταν από την κοντινή Καραϊβική. Τα φτηνά υλικά παρασκευής του eggnog έκανε περιζήτητο το ποτό σε όλη την Αμερική. Μετά την περίοδο Αμερικανικού Εμφυλίου, το ρούμι αντικαταστάθηκε από το τοπικό προϊόν, το ουίσκι bourbon.
Υπάρχουν επομένως, πολλές παραλλαγές του eggnog κι εμείς σας προτείνουμε μια συνταγή με κονιάκ και ουίσκι…ααα, και μια λεπτομέρεια, έχεις πάρα μα πάρα πολλές θερμίδες αλλά είπαμε το σερβίρουμε μόνο τις γιορτές των Χριστουγέννων:
Τι θα χρειαστείτε:
12 αυγά, ξεχωριστά
6 κούπες γάλα
2 κούπες παχιάς κρέμας γάλακτος
2 κούπες ουίσκι
1+1/2 κούπες ζάχαρη
¾ κούπα κονιάκ
2 κουταλάκια μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε με μίξερ τους κρόκους αυγών μαζί με την ζάχαρη για 10 λεπτά περίπου. Αργά προσθέτετε το κονιάκ και το ουίσκι.
Όταν ολοκληρώσετε την διαδικασία, βάζετε την μίξη στο ψυγείο για περίπου 6 ώρες.
Μισή ώρα πριν έρθουν οι καλεσμένοι σας, ανακατέψτε το γάλα στο παγωμένο μπολ, προσθέτοντας το μοσχοκάρυδο.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάτε την κρέμα στο μίξερ στο δυνατό ώσπου η κρέμα γίνει σκληρή. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε τα ασπράδια αυγών ώσπου να σκληρύνουν.
Απαλά βάζετε το τα ασπράδια αυγών στο μπολ με τους χτυπημένους κρόκους και έπειτα την κρέμα.
Γαρνίρετε με λίγο μοσχοκάρυδο και σερβίρετε με κουτάλα.
Με σπουδές στην Επικοινωνία, guest εμφάνιση στο χώρο της Διαφήμισης, τελικά, με κέρδισε ο χώρος του Βιβλίου. Σε μία «έκλαμψη φρονήσεως», αποφάσισα να ασχοληθώ με τα δύο παιδικά μου όνειρα, τη μόδα και το γράψιμο, ε, και εδώ κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα!