Το crumble ταιριάζει απόλυτα με τη μηλόπιτα αλλά και με το ροδάκινο όσο και αν σου φαίνεται περίεργο. Αν προσθέσεις και κανέλα η συνταγή σου μπορεί να απογειωθεί. Εννοείται ότι θα βάλεις και λίγο παγωτό στην κορυφή για να χαρίσεις στο γλυκό σου τη τέλεια γεύση που του αξίζει.
Υλικά
4 ροδάκινα,ξεφλουδισμένα και κομμένα ή ακόμα και κονσέρβα
¼ φλιτζάνι ζάχαρη
⅓ φλιτζάνι καρύδια τριμμένα
Για το crumble:
½ κουταλιά της σούπας βρώμη
½ κουταλιά της σούπας αλεύρι
½ κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
¼ κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ
¼ φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
⅓ φλιτζάνι καρύδια τριμμένα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 350 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ροδάκινα, τη ζάχαρη και τα καρύδια.
Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τη βρώμη, το αλεύρι, τη καστανή ζάχαρη, τη κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ.Σταδιακά ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο πάνω από το μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε τα καρύδια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Μπορείτε να το κάνετε σαν πίτα τοποθετώντας σε ένα πυρέξ τα υλικά του πρώτου μπολ και στη συνέχεια του δεύτερου ή σε ατομικά φορμάκια ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. Στη συνέχεια τα τοποθετείτε στο φούρνο για 30 λεπτά. Σερβίρονται ζεστά με παγωτό αν θέλετε!