Μαλακά cookies με μήλο και κανέλα. Αρωματικά και νόστιμα. Ότι πρέπει για τον απογευματινό μας καφέ.
Υλικά
110 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
150 γραμμάρια μαλακή καστανή ζάχαρη
1 αυγό
1 καψάκι βανίλια
1 μήλο τριμμένο στο χοντρό τρίφτη
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
160 γραμμάρια αλεύρι
1 κουταλάκι γλυκού σόδα
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Ανάβουμε το φούρνο στους 170ο, στον αέρα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε δύο ταψιά.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ κι ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα πιρούνι.
Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, βάζουμε σε κάθε ταψί ποσότητες ζύμης στο μέγεθος καρυδιού, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους (απλώνουν αρκετά).
Ψήνουμε για 12’-13’. Βγάζουμε τα cookies από το φούρνο, τα αφήνουμε 4’-5’ και μετά τα βγάζουμε με σπάτουλα από το ταψί και τα ακουμπάμε σε σχάρα να κρυώσουν καλά.
Βγαίνουν 18 μπισκότα με αυτή τη δόση.
Τα τελευταία 20 χρόνια η επικοινωνία στο χώρο της τεχνολογίας απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου. Aπό μικρό παιδί λάτρευα τη μαγειρική και συχνά με ρωτούν: «θα μου δώσεις τη συνταγή; ». Έτσι, αποφάσισα να μοιράζομαι συνταγές μου αλλά και οικογενειακές ιστορίες μέσα από το That’s Life αλλά και μέσα από την προσωπική μου σελίδα www.cookandfeel.gr.