Για τις ώρες της απερίγραπτης λιγούρας, ένα γλυκάκι express για τους λάτρεις της σοκολάτας αλλά και της καρύδας.
Υλικά
1 πακέτο σφολιάτα φρέσκια (2 φύλλα)
3 φλιτζάνια τσαγιού Merenda
3 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη καρύδα
Εκτέλεση
Στρώνουμε δύο λαμαρίνες φούρνου με χαρτί ψησίματος.
Ανοίγουμε το ένα φύλλο σφολιάτας πάνω στον πάγκο εργασίας. Ρίχνουμε κι απλώνουμε το 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού πραλίνα φουντουκιού. Από πάνω σκορπάμε το 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού καρύδα.
Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό, σφικτά κατά μήκος και σουλουπώνουμε λίγο τις άκρες του μπαστουνιού που ετοιμάσαμε.
Κόβουμε σε φέτες πάχους 1-2 εκατοστών και αραδιάζουμε στη λαμαρίνα.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με το δεύτερο φύλλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180ο φούρνο για 18’-20’ μέχρι να ροδίσουν καλά.
της Εβίνας Κ.