Να μαντέψω το συνηθισμένο πρωινό σας; Τοστ, γάλα με δημητριακά ή μπάρα δημητριακών, μια φέτα ψωμί με μέλι, απλώς ένας καφές (μεγάλο λάθος, btw)…H καθημερινότητα μας αναγκάζει να λειτουργούμε με αυτόματο πιλότο και στην ίδια διαδικασία αυτοματοποίησης μπαίνει και το πρωινό γεύμα μας.
Τα σαββατοκύριακα όμως έχουμε την ευκαιρία να ετοιμάζουμε πιάτα που θυμίζουν διαφημίσεις βουτύρου με τα πλούσιο τραπέζι γύρω από τα οποίο μαζεύεται όλη η οικογένεια και απολαμβάνει το πρωινό της. Αν είστε λάτρης των γλυκών γεύσεων, τότε θα με ευγνωμονείτε για την ακόλουθη, πανεύκολη συνταγή που μπορείτε να απολαύσετε όλες τις ώρες βασικά, αλλά σκέφτηκα να την προτείνω για πρωινό:
Ρολά κανέλας γεμιστά με πραλίνα φουντουκιού
Θα χρειαστείτε:
10 φέτες λευκό ψωμί χωρίς την κόρα
10 κουτ.γλυκού πραλίνα φουντουκιού (μπορείτε να πάρετε μία του εμπορίου ή να φτιάξετε τη δική σας ακολουθώντας τη συνταγή που θα βρείτε εδώ)
1 αυγό
1,5 κουτ.σούπας γάλα
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κουτ.σούπας τριμμένη κανέλα
Απλώστε σε κάθε φέτα ψωμιού ένα κουταλάκι του γλυκού πραλίνα ξεκινώντας από τη μία πλευρά απλώνοντας την ποσότητα προς την άλλη. Τυλίξτε το ψωμί σε σφιχτό ρολό.
Αναμιγνύετε σε ένα μπολ το γάλα με το αυγό και σε ένα μεγάλο, ρηχό πιάτο ανακατεύετε τη ζάχαρη με την κανέλα.
Ζεστάνετε το βούτυρο στο τηγάνι. Βουτήξτε κάθε ρολό στο μείγμα με το γάλα μέχρι να καλυφθεί τελείως και μετά τοποθετήστε το στο τηγάνι. Ψήστε ελαφρά μέχρι το ψωμί να πάρει ένα μελί χρώμα. Βγάλτε το ρολό από το τηγάνι και κυλήστε το στο μείγμα με τη ζάχαρη και την κανέλα. Επαναλάβετε τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα ρολά.
Σερβίρονται αμέσως και σας στέλνουν στο γευστικό παράδεισο!
Με σπουδές στην Επικοινωνία, guest εμφάνιση στο χώρο της Διαφήμισης, τελικά, με κέρδισε ο χώρος του Βιβλίου. Σε μία «έκλαμψη φρονήσεως», αποφάσισα να ασχοληθώ με τα δύο παιδικά μου όνειρα, τη μόδα και το γράψιμο, ε, και εδώ κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα!