Αυτή η Ιταλική συνταγή χρησιμοποιεί έναν απλό συνδυασμό γεύσεων που είναι υπέροχος κάθε φορά.

Για 6 άτομα

Προετ. 5 λεπτά συν 60 λεπτά για το μαρινάρισμα

Μαγείρεμα 115 λεπτά

Υλικά:

• 1kg στήθη από κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής χωρίς την πέτσα και τα κόκαλα (4 στο σύνολο), κομμένα σε κομμάτια των 2 εκ.

• θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

• 2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες, 1 κομμένη σε φέτες

• 1 κ.γ. ανάλατο βούτυρο

• 6 φρέσκα φύλλα δάφνης

• 2 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο, μόνο τα φύλλα

• 500ml Chianti

• 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

• 2 κ.σ. ελαιόλαδο

• 3 φιλέτα αντσούγιας

• 12 μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι

• 2 κονσέρβες ντοματάκια των 400γρ.

jamie-oliver-home-cooker

Εκτέλεση:

Ξεκινήστε μαρινάροντας το κοτόπουλο. Τοποθετήστε τα κομμάτια σε ένα μεγάλο μπολ με μία πρέζα πιπέρι. Σε ένα γουδί, θρυμματίστε ολόκληρη τη σκελίδα του σκόρδου με τους σπόρους μάραθου και μία πρέζα αλάτι. Προσθέστε τα φύλλα δάφνης και το δενδρολίβανο και πιέστε τα βότανα για να απελευθερώσουν το άρωμά τους.

Ανακατέψτε με το κοτόπουλο και μετά ρίξτε το κρασί. Καλύψτε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για να μαριναριστεί τουλάχιστον για 60 λεπτά αλλά κατά προτίμηση όλο το βράδυ.

Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, βεβαιωθείτε ότι το εξάρτημα ανάδευσης βρίσκεται στη θέση του στο σκεύος Home Cooker και ρυθμίστε τη θερμοκρασία στους 175°C. home-cooker

Στραγγίξτε το κοτόπουλο αλλά κρατήστε τη μαρινάδα. Σκουπίστε το κοτόπουλο με χαρτί κουζίνας και βάλτε το σε ένα μπολ ανακατεύοντας με το αλεύρι και λίγο αλάτι και πιπέρι.

Μόλις θερμανθεί το σκεύος, προσθέστε το μισό ελαιόλαδο και το κοτόπουλο και ρυθμίστε το χρονοδιακόπτη στα 10 λεπτά, έτσι ώστε να πάρει χρώμα ομοιόμορφα. Μόλις τελειώσει ο χρόνος, βγάλτε το κοτόπουλο από το σκεύος, προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το κοτόπουλο και ρυθμίστε το χρονοδιακόπτη για άλλα 10 λεπτά.

Αφού γίνουν, βάλτε ξανά την πρώτη δόση από το κοτόπουλο στο σκεύος και προσθέστε το κομμένο σκόρδο, τις αντσούγιες, τις ελιές και τις ντομάτες και ρίξτε την μαρινάδα που έχετε κρατήσει. Αφήστε τα να βράσουν, κατόπιν χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 130°C, βάλτε το καπάκι και ρυθμίστε το χρονοδιακόπτη στα 90 λεπτά.

Μόλις τελειώσει ο χρόνος, βγάλτε προσεκτικά το εξάρτημα ανάδευσης από το σκεύος και μετά αφαιρέστε τυχόν λάδι που έχει απομείνει στην επιφάνεια της σάλτσας. Ανακατέψτε καλά και αλατοπιπερώστε, μετά βάλτε το στα μπολ και σερβίρετε με ζεστό τραγανό ψωμί και σαλάτα, με το υπόλοιπο Chianti στο πλάι.