Χριστούγεννα χωρίς μυρωδάτα μπισκότα πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη γίνονται; Όχι βέβαια. Φτιάξτε αυτά τα μπισκότα και θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας όσο θα ψήνονται. Δοκιμάστε τα με ένα ποτήρι γάλα και θα νοιώσετε και πάλι παιδιά
Υλικά
80 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη
80 γραμμάρια ζάχαρη
1 αυγό
½ κουταλάκι γλυκού baking powder
260 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού τζίντζερ
½ κουταλάκι γλυκού κανέλα
½ κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο
1 πρέζα αλάτι
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ζυμώνουμε με τα χέρια. Θα πρέπει η ζύμη μας να είναι μαλακή κι εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια (αν κολλάει προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι).
Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε δύο λαμαρίνες φούρνου.
Πάνω στον πάγκο ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 0,5 εκατοστού και κόβουμε με κουπ-πατ (σε ότι σχέδιο μας αρέσει). Απλώνουμε στις λαμαρίνες και ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 170ο, φούρνο (για μικρά κουπ-πατ ψήνουμε 13’-14’, για μεγάλα κουπ-πατ ψήνουμε 20’-22’).
Μόλις κρυώσουν καλά, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Τα τελευταία 20 χρόνια η επικοινωνία στο χώρο της τεχνολογίας απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου. Aπό μικρό παιδί λάτρευα τη μαγειρική και συχνά με ρωτούν: «θα μου δώσεις τη συνταγή; ». Έτσι, αποφάσισα να μοιράζομαι συνταγές μου αλλά και οικογενειακές ιστορίες μέσα από το That’s Life αλλά και μέσα από την προσωπική μου σελίδα www.cookandfeel.gr.