Ένα νόστιμο και γρήγορο ριζότο που αποτελεί ένα ολοκληρωμένο κυρίως πιάτο.
Υλικά
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
50 γραμμάρια βούτυρο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κυβάκια
1 φλιτζάνι τσαγιού αρακάς κατεψυγμένος
1 φλιτζάνι τσαγιού καλαμπόκι κατεψυγμένο
2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι για ριζότο
1 κύβος ζωμός κοτόπουλου
4 φλιτζάνια τσαγιού νερό ζεστό
½ κουταλάκι γλυκού σκόνη κάρυ (η δοσολογία αυτή είναι για διακριτική γεύση, αν σας αρέσει μπορείτε να βάλετε περισσότερο)
1 μικρή κρέμα γάλακτος light
Αλάτι
Πιπέρι
Τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα μεγάλο, βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι. Βάζουμε πρώτα το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 1’-2’. Μετά προσθέτουμε τα κομματάκια κοτόπουλου κι ανακατεύουμε καλά μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές (3’-4’).
Προσθέτουμε τον αρακά και το καλαμπόκι και τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά και να φύγουν όλα τα υγρά τους (4΄-6’).
Κατόπιν προσθέτουμε το ρύζι στο τηγάνι κι ανακατεύουμε καλά. Εν τω μεταξύ διαλύουμε το κύβο στο ζεστό νερό και προσθέτουμε το ζωμό στο τηγάνι μας. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το κάρυ κι ανακατεύουμε καλά.
Μόλις πάρει μία βράση το ριζότο χαμηλώνουμε τη φωτιά (στη μικρότερη της ένταση) και περιμένουμε μέχρι να απορροφηθεί από το ρύζι όλος ο ζωμός. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε το ριζότο.
Της Εβίνας Κ.