Ή αλλιώς: πως ένα κέικ βανίλια «μεταμορφώνεται» με λίγη σαντιγί και φρέσκες φράουλες.
Τώρα που οι φράουλες είναι στα φόρτε τους, μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε σε πολλές συνταγές. Με λίγη φαντασία μπορούμε να μεγαλουργήσουμε.
Υλικά
125 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
2 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο γάλα
2 καψάκια σκόνη βανίλιας
250 γραμμάρια φαρίνα
300 γραμμάρια σαντιγί (μπορείτε να αγοράσετε έτοιμη από το ζαχαροπλαστείο)
200 γραμμάρια φρέσκιες φράουλες κομμένες
Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το γάλα, το αλεύρι και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν καλά μεταξύ τους.
Βουτυρώνουμε καλά μια μικρή, αντικολλητική φόρμα για κέικ (αν χρησιμοποιήσουμε απλή φόρμα θα πρέπει να την αλευρώσουμε κιόλας) και βάζουμε μέσα το μίγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 170ο, φούρνο για 35’-40’ στη μεσαία σχάρα.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πολύ καλά και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Απλώνουμε από πάνω καλά τη σαντιγί και γαρνίρουμε με τις φράουλες. Αν θέλουμε το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Τα τελευταία 20 χρόνια η επικοινωνία στο χώρο της τεχνολογίας απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου. Aπό μικρό παιδί λάτρευα τη μαγειρική και συχνά με ρωτούν: «θα μου δώσεις τη συνταγή; ». Έτσι, αποφάσισα να μοιράζομαι συνταγές μου αλλά και οικογενειακές ιστορίες μέσα από το That’s Life αλλά και μέσα από την προσωπική μου σελίδα www.cookandfeel.gr.