Αυτό το κέικ έχει πολύ σοκολατένια γεύση και τα παιδιά το λατρεύουν λόγω της πραλίνας. Αν δε, το στολίσετε και με σοκολατένια τρουφάκια θα τα ξετρελάνετε!

Υλικά

125 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο

2 αυγά

260 γραμμάρια φαρίνα

¾ φλιτζάνι τσαγιού γάλα φρέσκο

¾ φλιτζάνι τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη

170 γραμμάρια κουβερτούρα Nestle με γεύση πραλίνα

100 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτα γάλακτος

Έτοιμο γλάσο σοκολάτας και τρουφάκια (προαιρετικά)Chocolate-beet-cake

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη λιώνουμε σε μπεν-μαρί ανακατεύοντας συνεχώς. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το βούτυρο και τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε καλά με το μίξερ. Προσθέτουμε το γάλα και τη φαρίνα και συνεχίσουμε το ανακάτεμα. Τέλος προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και τις σταγόνες σοκολάτας κι ανακατεύουμε ελαφρά.

Βουτυρώνουμε καλά μια μέτρια, αντικολλητική φόρμα για κέικ (αν χρησιμοποιήσουμε απλή φόρμα θα πρέπει να την αλευρώσουμε κιόλας) και ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 180ο,  φούρνο για 40’-45’ στη μεσαία σχάρα.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πολύ καλά και το βάζουμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε. Αν θέλουμε μπορούμε να το γαρνίρουμε με γλάσο σοκολάτας και χρωματιστά τρουφάκια.

Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας γλάσο σοκολάτας ανακατεύοντας 200 γραμμάρια κουβερτούρας με 80 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη. Τα λιώνετε σε μπεν-μαρί, αφήνετε το μίγμα λίγο να κρυώσει και περιχύνετε το σοκολατένιο