Αυτά τα αφράτα κεκάκια με κράνμπερις εκτός από πολύ νόστιμα, μπορούν να προσφερθούν και κατά την περίοδο της νηστείας. Τα ετοίμασα κατόπιν της προτροπής μιας φίλης μου που ο γιος της είχε γενέθλια και ήθελε να κεράσει τους φίλους του κάτι νηστίσιμο. Το αποτέλεσμα με αποζημίωσε και πλέον η συνταγή αυτή έχει μπει στη λίστα με τα αγαπημένα.
Υλικά
¾ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
¾ φλιτζάνι τσαγιού χυμός πορτοκάλι
1 φλιτζάνια τσαγιού καστανή ζάχαρη
250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
½ κουταλάκι γλυκού μπαχάρι
½ κουταλάκι γλυκού τριμμένο γαρίφαλο
½ κουταλάκι γλυκού baking powder
½ φλιτζάνι τσαγιού αποξηραμένα κράνμπερις
Εκτέλεση
Βάζουμε σ’ ένα ταψί με 12 θήκες για muffins τις ειδικές χάρτινες θηκούλες. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φορμάκια σιλικόνης. Αν δεν χρησιμοποιήσουμε χαρτάκια ή φορμάκια σιλικόνης λαδώνουμε κι αλευρώνουμε καλά τις θήκες του ταψιού μας.
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπολ του μίξερ κι ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
Μοιράζουμε το μίγμα στις θήκες για muffins και ψήνουμε για 21’-22’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο στη μεσαία σχάρα.
Τα τελευταία 20 χρόνια η επικοινωνία στο χώρο της τεχνολογίας απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου. Aπό μικρό παιδί λάτρευα τη μαγειρική και συχνά με ρωτούν: «θα μου δώσεις τη συνταγή; ». Έτσι, αποφάσισα να μοιράζομαι συνταγές μου αλλά και οικογενειακές ιστορίες μέσα από το That’s Life αλλά και μέσα από την προσωπική μου σελίδα www.cookandfeel.gr.