Αυτό το κέικ λόγω του ανθότυρου έχει μια πολύ ελαφριά, δροσερή γεύση και το έχω συνδυάσει με το Πάσχα. Το ετοιμάζω λοιπόν κάθε χρόνο και το απολαμβάνουμε τη Δευτέρα του Πάσχα με τον απογευματινό μας καφέ (μετά από την απεριόριστη κρεατοφαγία, ένα αφράτο, δροσερό γλυκάκι επιβάλλεται).
Υλικά
180 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
180 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
Ξύσμα από 3 μεγάλα λεμόνια
3 αυγά
130 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλιά του γλυκού baking powder
250 γραμμάρια ανθότυρο
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα λεμόνια και τα σκουπίζουμε.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά, το ξύσμα από τα λεμόνια, το αλεύρι και το baking powder και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ.
Προσθέτουμε και το ανθότυρο το οποίο προηγουμένως έχουμε λιώσει με ένα πιρούνι κι ανακατεύουμε ακόμα λίγο το μίγμα με το μίξερ.
Βουτυρώνουμε καλά μια μικρή, αντικολλητική φόρμα του κέικ και βάζουμε το μίγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 170ο φούρνο για 35’. Αφήνουμε να κρυώσει καλά το κέικ πριν το σερβίρουμε.
Τα τελευταία 20 χρόνια η επικοινωνία στο χώρο της τεχνολογίας απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου. Aπό μικρό παιδί λάτρευα τη μαγειρική και συχνά με ρωτούν: «θα μου δώσεις τη συνταγή; ». Έτσι, αποφάσισα να μοιράζομαι συνταγές μου αλλά και οικογενειακές ιστορίες μέσα από το That’s Life αλλά και μέσα από την προσωπική μου σελίδα www.cookandfeel.gr.