Από τότε που άρχισα να χρησιμοποιώ τις ώριμες μπανάνες για να φτιάχνω κέικ, κάνω διάφορες παραλλαγές. Εδώ με συνοδεία καρύδας την οποία επίσης λατρεύω. Εξαφανίστηκε μέσα σε λίγες ώρες.
Υλικά
2 αυγά
2 μπανάνες ώριμες
250 γραμμάρια φαρίνα
¾ φλιτζάνι τσαγιού αγουρέλαιο
¾ φλιτζάνι τσαγιού μέλι
½ φλιτζάνι τσαγιού καρύδα τριμμένη
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ τις μπανάνες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε κι όλα τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε καλά με το πιρούνι ή με το μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μίγμα.
Βουτυρώνουμε καλά μια μέτρια, αντικολλητική φόρμα για κέικ (αν χρησιμοποιήσουμε απλή φόρμα θα πρέπει να την αλευρώσουμε κιόλας) και ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 180ο, φούρνο για 30’-35’ στη μεσαία σχάρα.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πολύ καλά και το βάζουμε σε πιατέλα. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
Τα τελευταία 20 χρόνια η επικοινωνία στο χώρο της τεχνολογίας απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου. Aπό μικρό παιδί λάτρευα τη μαγειρική και συχνά με ρωτούν: «θα μου δώσεις τη συνταγή; ». Έτσι, αποφάσισα να μοιράζομαι συνταγές μου αλλά και οικογενειακές ιστορίες μέσα από το That’s Life αλλά και μέσα από την προσωπική μου σελίδα www.cookandfeel.gr.