Νόστιμο, υγιεινό κι αρωματικό κέικ που είναι ότι πρέπει για το πρωινό σας αλλά και για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο.
Υλικά
2 αυγά
1 μπανάνα ώριμη
250 γραμμάρια φαρίνα
¾ φλιτζάνι τσαγιού αγουρέλαιο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα φρέσκο
1 φλιτζάνι τσαγιού καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας κακάο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ τη μπανάνα και τη λιώνουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε κι όλα τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε καλά με το πιρούνι ή με το μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μίγμα.
Βουτυρώνουμε καλά μια μέτρια, αντικολλητική φόρμα για κέικ (αν χρησιμοποιήσουμε απλή φόρμα θα πρέπει να την αλευρώσουμε κιόλας) και ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 180ο, φούρνο για 35’-40’ στη μεσαία σχάρα.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πολύ καλά και το βάζουμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
Τα τελευταία 20 χρόνια η επικοινωνία στο χώρο της τεχνολογίας απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου. Aπό μικρό παιδί λάτρευα τη μαγειρική και συχνά με ρωτούν: «θα μου δώσεις τη συνταγή; ». Έτσι, αποφάσισα να μοιράζομαι συνταγές μου αλλά και οικογενειακές ιστορίες μέσα από το That’s Life αλλά και μέσα από την προσωπική μου σελίδα www.cookandfeel.gr.