Τα brownies είναι μια συνταγή πολύ αγαπημένη και σε πολλές παραλλαγές. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι από το βιβλίο «Σοκολάτα» του Στέλιου Παρλιάρου. Απλά αντικατέστησα τα καρύδια με φουντούκια γιατί γενικότερα τα καρύδια στην οικογένεια δεν τα πολυσυμπαθούμε.

Υλικά

150 γραμμάρια κουβερτούρα

180 γραμμάρια βούτυρο

150 γραμμάρια ζάχαρη

3 αυγά

90 γραμμάρια αλεύρι

180 γραμμάρια φουντούκια ολόκληραgluten-free-brownies2

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο βαθμούς.

Λιώνουμε την  σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι ν’ ασπρίσουν.

Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε με μια κουτάλα και προσθέτουμε το αλεύρι και τα φουντούκια. Ανακατεύουμε πάλι απαλά.

Στρώνουμε  ένα κομμάτι λαδόκολλα μέσα σ’ ένα τετράγωνο ταψάκι 20 Χ 20 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα.

Ψήνουμε στο φούρνο για 25’ ακριβώς. Το κέικ αυτό όταν το βγάλουμε από το φούρνο, φαίνεται σαν να μην έχει ψηθεί, αλλά αυτό δεν έχει σημασία.

Αφήνουμε να κρυώσει για αρκετή ώρα και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.