Τα brownies είναι μια συνταγή πολύ αγαπημένη και σε πολλές παραλλαγές. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι από το βιβλίο «Σοκολάτα» του Στέλιου Παρλιάρου. Απλά αντικατέστησα τα καρύδια με φουντούκια γιατί γενικότερα τα καρύδια στην οικογένεια δεν τα πολυσυμπαθούμε.
Υλικά
150 γραμμάρια κουβερτούρα
180 γραμμάρια βούτυρο
150 γραμμάρια ζάχαρη
3 αυγά
90 γραμμάρια αλεύρι
180 γραμμάρια φουντούκια ολόκληρα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο βαθμούς.
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι ν’ ασπρίσουν.
Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε με μια κουτάλα και προσθέτουμε το αλεύρι και τα φουντούκια. Ανακατεύουμε πάλι απαλά.
Στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα μέσα σ’ ένα τετράγωνο ταψάκι 20 Χ 20 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε στο φούρνο για 25’ ακριβώς. Το κέικ αυτό όταν το βγάλουμε από το φούρνο, φαίνεται σαν να μην έχει ψηθεί, αλλά αυτό δεν έχει σημασία.
Αφήνουμε να κρυώσει για αρκετή ώρα και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Τα τελευταία 20 χρόνια η επικοινωνία στο χώρο της τεχνολογίας απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου. Aπό μικρό παιδί λάτρευα τη μαγειρική και συχνά με ρωτούν: «θα μου δώσεις τη συνταγή; ». Έτσι, αποφάσισα να μοιράζομαι συνταγές μου αλλά και οικογενειακές ιστορίες μέσα από το That’s Life αλλά και μέσα από την προσωπική μου σελίδα www.cookandfeel.gr.