Όσο ο καιρός χειμωνιάζει και δεν έχουμε άγχος να βγούμε στη παραλία με μπικίνι τόσο πιο πολύ ερωτευόμαστε τη παρακάτω συνταγή.
Υλικά
Για το brownies
Λάδι για το ταψί
113 γρ μαύρη σοκολάτα λιωμένη σε μπεν μαρί
¾ φλιτζανιού ζάχαρη
¼ φλιτζάνι λάδι
2 μεγάλα αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
⅓ φλιτζανιού σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
4 Kit Kat Chunky ψιλοκομμένα
Για την επικάλυψη
85 γραμμάρια λευκής σοκολάτας, λιωμένη σε μπεν μαρί
¼ φλιτζανιού φυστικοβούτυρο
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας γάλα
30 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, λιωμένη σε μπεν μαρί
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 25ο βαθμούς. Σε ένα ταψάκι αλείφουμε λίγο λάδι και το αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ μαζί με τη ζάχαρη και το λάδι. Χτυπάμε καλά και προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι ανακατεύοντας καλά. Μεταφέρουμε 1/2 από το μείγμασε ένα μέτριο μπολ και ανακατεύουμε με 1/2 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο και το αφήνουμε στην άκρη. Ρίχνουμε το πρώτο μείγμα στο ταψί ομοιόμορφα και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με τα κομμάτια της Kit Kat. Τέλος, προσθέτουμε το μείγμα με το φυστικοβούτυρο. Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο με 25 περίπου λεπτά μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει στεγνό. Στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Για την επικάλυψη φυστικοβούτυρου ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός της σοκολάτας και τα περιχύνουμε πάνω από το κρύο brownies. Αφήνουμε το brownie στο ψυγείο για 10 λεπτά ώστε το μείγμα φυστικοβούτυρου να σκληρύνει. Μόλις το φυστικοβούτυρο παγώσει περιχύνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα για άλλα 10 λεπτά και στη συνέχεια σερβίρουμε.