Όλος ο κόσμος της σοκολάτας σε μια μπουκιά. Συνοδεύεται φυσικά με παγωτό βανίλια ή τρώγεται και σκέτο. Εμείς πάλι το δοκιμάσαμε απευθείας από το ταψί και είναι τόσο τέλειο και εύκολο.
Υλικά
Για το brownie
200γρ. βούτυρο 82% λιπαρά
240γρ. ζάχαρη μαύρη
1 δόση βανίλια
160γρ. αυγά
110γρ. κουβερτούρα υγείας λιωμένη
90γρ. αλεύρι
10γρ. κακάο
75γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
Για τη γκανάς επικάλυψης
125γρ. κρ.γάλακτος ζωική 35%
20γρ. γλυκόζη
225γρ. κουβερτούρα υγείας λιωμένη
5γρ. ρούμι μαύρο
25γρ.βούτυρο 82% λιπαρά
Εκτέλεση
Για το μπράουνι
Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να ομογενοποιηθούν και προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά. Προσθέτουμε την κουβερτουρα και τέλος ενσωματώνουμε το αλεύρι, το κακάο και τα καρύδια. Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα μέχρι τα 2/3 του ύψους της ή ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη γκανάς επικάλυψης
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα την κρ.γάλακτος με τη γλυκόζη. Προσθέτουμε το μείγμα στη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα (μαρίζ). Ομογενοποιούμε το βούτυρο και το ρολυμι ανακατεύοντας με ένα μίξερ χειρός (πίμερ). Τέλος, περιχύνουμε πάνω από το κρύο μπράουνι.