Χρειαζόμαστε ένα ολόκληρο άρθρο για να καταμετρήσουμε τις ευεργετικές ιδιότητες του μπρόκολου, ειδικά για τις γυναίκες (έρευνες συνδέουν την κατανάλωση μπρόκολου με την πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού). Ωστόσο, είναι πολλοί εκείνοι που δεν το προτιμούν όχι λόγω γεύσης αλλά επειδή τους ανατριχιάζει η ιδιαίτερη υφή του (η χαρακτηριστική κορυφή κάθε κοτσανιού που θυμίζει δεντράκι).
Για όλους αυτούς, αλλά και για όσους έτσι κι αλλιώς αγαπούν το μπρόκολο, ακολουθεί μια μοναδική συνταγή για μικτή σαλάτα:
Υλικά
2 κιλά μπρόκολο (1 μεγάλο κεφάλι περίπου)
1/3 της κούπας σταφίδες
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
¾ της κούπας αμύγδαλα, σε μικρά κομμάτια ή νιφάδες
Μισή κούπα μαγιονέζα (Light για όσους θέλουν να περιορίσουν τα λιπαρά)
2 κουτ.σούπας χυμό λεμόνι
2 κουτ.σούπας ξύδι ρυζιού
2 κουτ.σούπας ζάχαρη
1 κουτ.γλυκού αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράστε μισή κούπα νερό και περιχύστε τις σταφίδες που θα βρίσκονται σε ένα μικρό μπολ. Αφήστε τις στο νερό για 5 λεπτά και μετά σουρώστε.
Τεμαχίστε το μπρόκολο σε λεπτά κομμάτια σε ειδική συσκευή. Αν δεν έχετε συσκευή, μπορείτε να προτιμήσετε το κόψιμο ζουλιέν περνώντας τα κοτσάνια από το μαντολίνο και κόβοντας σε πολύ μικρά κομμάτια τις κορυφές.
Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάστε το ψιλοκομμένο μπρόκολο, τις σταφίδες, το κρεμμύδι και τα αμύγδαλα.
Αναμείξτε μαζί τη μαγιονέζα, το χυμό λεμόνι, το ξύδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και μια γενναία δόση πιπέρι.
Ρίξτε το μείγμα πάνω από τη σαλάτα και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε αλάτι ή πιπέρι αν χρειαστεί και αφήστε τη σαλάτα στο ψυγείο για 30 -60 λεπτά έτσι ώστε να αναμειχθούν όλες οι γεύσεις μεταξύ τους.
Tip: Η σαλάτα μπορεί να συνοδεύσει το χριστουγεννιάτικο γεύμα σας ειδικά αν αντικαταστήσετε τις σταφίδες με ξερά κράνμπερι.
Με σπουδές στην Επικοινωνία, guest εμφάνιση στο χώρο της Διαφήμισης, τελικά, με κέρδισε ο χώρος του Βιβλίου. Σε μία «έκλαμψη φρονήσεως», αποφάσισα να ασχοληθώ με τα δύο παιδικά μου όνειρα, τη μόδα και το γράψιμο, ε, και εδώ κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα!