Για την ακρίβεια μπισκοτάκια βανίλιας-καρδούλες βουτηγμένα σε σοκολάτα κουβερτούρα. Για να γλυκάνετε τον/την αγαπημένο/αγαπημένη σας. Γιατί δεν λένε ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι;
Υλικά
2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο ή μαργαρίνη
½ κουταλάκι καφέ baking powder
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι καφέ εσάνς βανίλιας
1 αυγό
200 γραμμάρια κουβερτούρα Nestle dessert (ότι προτιμάτε, κλασική, γάλακτος, λευκή, πραλίνα)
1 κουταλάκι του καφέ καλαμποκέλαιο
Εκτέλεση
Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος μια λαμαρίνα φούρνου.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας. Η ζύμη γίνεται μαλακή και δεν κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε για ½ ώρα στο ψυγείο σκεπασμένη με μια μεμβράνη.
Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 0,5 cm και κόβουμε σε σχήμα καρδούλας.
Αραδιάζουμε τα μπισκότα στη λαμαρίνα με αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν.
Ψήνουμε τα μπισκότα, σε προθερμασμένο στους 180ο φούρνο, για 12’. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Εν τω μεταξύ λιώνουμε την κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων (σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία) ή σε μπεν-μαρί. Την ανακατεύουμε με το καλαμποκέλαιο.
Βουτάμε τα μισά μπισκότα στη λιωμένη σοκολάτα κι αφήνουμε ξανά πάνω στη λαδόκολλα μέχρι να στεγνώσει εντελώς η σοκολάτα.
Τα τελευταία 20 χρόνια η επικοινωνία στο χώρο της τεχνολογίας απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου. Aπό μικρό παιδί λάτρευα τη μαγειρική και συχνά με ρωτούν: «θα μου δώσεις τη συνταγή; ». Έτσι, αποφάσισα να μοιράζομαι συνταγές μου αλλά και οικογενειακές ιστορίες μέσα από το That’s Life αλλά και μέσα από την προσωπική μου σελίδα www.cookandfeel.gr.