Aπολαμβάνουμε την ανοιξιάτικη φράουλα όλες τις σεζόν, σε μια συνταγή για αφράτα μπισκότα.
Υλικά:
-100γρ. Βούτυρο
-1/4 της κούπας ζάχαρη κρυσταλλική
-170γρ. Ζελέ σκόνη
-1 αυγό
-1 1/2 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση:
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και το ζελέ και στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό συνεχίζοντας το χτύπημα ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα και τέλος λίγο λίγο το αλεύρι. Θα καταλήξουμε να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι.
Πλάθουμε μικρές μπαλίτςες με τη ζύμη και πιέζουμε στο κέντρο να είναι πιο λέπτά ή απλώς ανοίγουμε το ζυμάρι τόςο χοντρό οπως θέλουμε να βγουν τα μπιςκότα μας και κόβουμε με ένα κουπάτ σχέδια της αρεςκείας μας.
Τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα με αρκετό κενό ενδιάμεσα στα μπισκότα γιατί στο ψήσιμο απλώνουν και υπάρχει φόβος να κολλήσουν μεταξύ τους!
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
Tip: Όταν τα βγάζουμε από το φούρνο, παρατηρούμε ότι είναι ασυνήθιστα μαλακά και φαίνονται άψητα! Θα σφίξουν όσο κρυώνουν μόνα τους, μην τα παραψήσετε νομίζοντας ότι θέλουν κι άλλο!