Ένα ζουμερό, πεντανόστιμο κέικ που συνδυάζει τη γλύκα της πραλίνας και το γλυκό άρωμα της μπανάνας. Πασπαλισμένο με λίγη ζάχαρη είναι τέλειο για το πρωινό ή για τον απογευματινό καφέ.
Υλικά
2 ώριμες μπανάνες
170 γραμμάρια (1 πλάκα) κουβερτούρα πραλίνα
200 γραμμάρια αλεύρι Γ.Ο.Χ.
2 αυγά
100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
1 κουταλάκι γλυκού baking powder
½ φλιτζάνι τσαγιού καστανή ζάχαρη
100 ml κρέμα γάλακτος light
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα πραλίνα σε ένα μεγάλο μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων σε χαμηλή ένταση. Προσθέτουμε τις μπανάνες τις οποίες έχουμε λιώσει νωρίτερα με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Βουτυρώνουμε καλά μια μακρόστενη, αντικολλητική φόρμα για κέικ (αν χρησιμοποιήσουμε απλή φόρμα θα πρέπει να την αλευρώσουμε κιόλας) και ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 180ο, φούρνο για 30’-35’ στη μεσαία σχάρα.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πολύ καλά και το βάζουμε σε πιατέλα. Μόλις κρυώσει καλά, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη (προαιρετικά) και σερβίρουμε.
Τα τελευταία 20 χρόνια η επικοινωνία στο χώρο της τεχνολογίας απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου. Aπό μικρό παιδί λάτρευα τη μαγειρική και συχνά με ρωτούν: «θα μου δώσεις τη συνταγή; ». Έτσι, αποφάσισα να μοιράζομαι συνταγές μου αλλά και οικογενειακές ιστορίες μέσα από το That’s Life αλλά και μέσα από την προσωπική μου σελίδα www.cookandfeel.gr.