Τώρα που αρχίζουν τα σχολεία, χρειαζόμαστε έξυπνες και γρήγορες ιδέες για το κολατσιό των παιδιών μας. Μια εύκολη και πρακτική λύση είναι οι ατομικές τυρόπιτες. Εγώ πρόσθεσα και λίγο μπέικον που αγαπούν τα κορίτσια μου.
Υλικά
1 φύλλο έτοιμη σφολιάτα
6 κουταλιές της σούπας διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα (κασέρι, γραβιέρα, gouda, cheddar, κλπ)
3 φέτες μπέικον κομμένες στα δύο
Εκτέλεση
Στρώνουμε μία λαμαρίνα φούρνου με χαρτί ψησίματος.
Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας και το κόβουμε σε έξι κομμάτια. Βάζουμε σε κάθε κομμάτι σφολιάτας το τυρί κι ένα κομμάτι μπέικον.
Κλείνουμε το φύλλο σε πακετάκια με ένα πιρούνι.
Τοποθετούμε τις τυρόπιτες πάνω στη λαμαρίνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180ο φούρνο για 25’-30’ (μέχρι να ροδίσει καλά η σφολιάτα).
Kαι έτοιμο το σχολικό κολατσιό!
Τα τελευταία 20 χρόνια η επικοινωνία στο χώρο της τεχνολογίας απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου. Aπό μικρό παιδί λάτρευα τη μαγειρική και συχνά με ρωτούν: «θα μου δώσεις τη συνταγή; ». Έτσι, αποφάσισα να μοιράζομαι συνταγές μου αλλά και οικογενειακές ιστορίες μέσα από το That’s Life αλλά και μέσα από την προσωπική μου σελίδα www.cookandfeel.gr.