Μια γλυκιά και εύκολη συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Σερβίρεται απαραίτητα με καφέ και καλή παρέα.

Υλικά

Για την τάρτα

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

125 γρ. βούτυρο

1 πρέζα αλάτι

100 γρ. ζάχαρη άχνη

1 αυγό

Εάν χρειαστεί λίγο γάλα

Για τη γέμιση

2-3 μήλα κομμένα σε κύβους

1 κτγ. βούτυρο

1 κ.τ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική

λίγη κανέλα

Εκτέλεση

Για την τάρτα

Βάζουμε σε ένα μίξερ όλα τα υλικά εκτός από το αυγό. Χτυπάμε για λίγο στο μίξερ προσθέτουμε το αυγό. Αφήνουμε τη ζύμη τυλιγμένη σε μεμβράνη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μισή ώρα. Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια ταρτιέρα βάζουμε φασόλια μέσα και ψήνουμε για 15 λεπτά στο φούρνο στους 170 βαθμούς. Βγάζουμε τα φασόλια ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.

Για τη γέμιση

Σε ένα τηγανάκι βάζουμε το βούτυρο και τα μήλα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μαγειρεύουμε ώσπου να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και λίγη κανέλα. Βάζουμε τη γέμιση μέσα στην έτοιμη τάρτα και ψήνουμε ξανά για 10′ στους 200 βαθμούς. Γαρνίρουμε με λίγο μέλι και κανέλα προαιρετικά.