Έχεις αρκετά ζυμαρικά στο σπίτι σου; Ήρθε η ώρα να κάνεις λοιπόν και αυτή τη συνταγή αν έχεις βαρεθεί όλες τις υπόλοιπες συνταγές με pesto, με λευκή ή κόκκινη σάλτσα.

Υλικά

  • 1 πακέτο ριγκατόνι
  • 1 βάζο από την αγαπημένη σας σάλτσα ζυμαρικών
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κιλό χοιρινό κιμά
  • 1 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
  • 1 πακέτο τυρί cottage
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 2 φλιτζάνια μοτσαρέλα

Εκτέλεση

Μαγειρεύουμε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Ανακατεύουμε μια κουταλιά της σούπας λάδι στην κατσαρόλα ώστε να μη κολλήσουν τα ζυμαρικά και στη συνέχεια προσθέτουμε την παρμεζάνα ανακατεύοντας μέχρι να είναι η παρμεζάνα ομοιόμορφα κατανεμημένη, στη συνέχεια αφήνουμε την κατσαρόλα στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τον κιμά με μια κουταλιά της σούπας λάδι. Προσθέτουμε τη σάλτσα ζυμαρικών και λίγο νερό και περιμένουμε μέχρι να πάρει βράση. Αμέσως μετά σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά τουλάχιστον. Αφήνουμε στην άκρη και περιμένουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί cottage και το αυγό ανακατεύοντας καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 300 βαθμούς και λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί. Στη συνέχεια παίρνουμε ένα ένα τα ριγκατόνι και τα τοποθετούμε όρθια πάνω στο τηγάνι. Συνεχίζουμε μέχρι να γεμίσει το ταψί και στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα με το cottage πάνω από τα ριγκατόνι απλώνοντας ομοιόμορφα. Ψήνουμε για 15 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε το ταψί προσθέτοντας τη μοτσαρέλα και ξανατοποθετούμε το ταψί στον φούρνο για άλλα 10 λεπτά.