Ωραία και τα γλυκά κέικ δε λέω, αλλά αν θες μια αλμυρή νοστιμιά να συνοδέψεις το κρασί ή τη μπύρα σου; Άνοιξα λοιπόν το ντουλάπι και το ψυγείο, βρήκα υλικά που θα μπορούσα να αξιοποιήσω (μη λήξουν κιόλας) κι αποφάσισα να φτιάξω ένα αλμυρό κέικ. Το αποτέλεσμα με αποζημίωσε και με το παραπάνω.

Υλικά

250 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη

500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού baking powder

4 αυγά

1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού γάλα φρέσκο

2 φλιτζάνια του τσαγιού Regato Kerrygold τριμμένο

1 μικρό κονσερβάκι Zwan κομμένο σε πολύ μικρά κυβάκια

2 κουταλιές της σούπας έτοιμης σάλτσας τομάτας

½ φλιτζάνι του τσαγιού ελιές ψιλοκομμένες

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

1 πρέζα αλάτιAlmyroCake

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε καλά με το μίξερ χειρός ή με ένα πιρούνι.

Βουτυρώνουμε καλά μια μεγάλη, αντικολλητική φόρμα του κέικ (αν χρησιμοποιήσουμε απλή φόρμα θα πρέπει να την αλευρώσουμε κιόλας) και ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 180ο,  φούρνο για 40’-45’ στη μεσαία σχάρα.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πολύ καλά και μετά το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε.

ΑΝ περισσέψει κέικ, μπορείτε να το διατηρήσετε σε μεταλλικό κουτί για 2-3 ημέρες.