Ψάχνεις ένα γρήγορο γεύμα στη δουλειά; Ή απλά ένα ωραίο πιάτο για το βραδινό σου; Η παρακάτω συνταγή είναι ότι πρέπει για σένα καθώς δεν απαιτούνται γνώσεις μαγειρικής και είναι εύκολο να τη φτιάξεις.

Υλικά

  • 15 ml λευκό κρασί
  • 10 ml ελαιόλαδο
  • 4 αυγά
  • 1/2 κγ αλάτι
  • 250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κγ μπέικιν πάουντερ
  • 150γρ τσένταρ τριμμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 100 γρ μπέικον
  • 2οο γρ γαλοπούλα
  • 100 γρ μαύρες και πράσινες ελιές
  • 2 κσ ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε ελαφρά το κρασί, το λάδι, τα αυγά και το αλάτι. Σε ένα ξεχωριστό μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τοποθετούμε το μείγμα στο μπολ.Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε σε ένα τηγανάκι προσθέτοντας το μπέικον για λίγα λεπτά. Ψιλοκόβουμε το μαιντανό και τις φέτες γαλοπούλας όπως και τις ελιές. Προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί με το τσένταρ στο μπολ και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια καλά βουτυρομένη φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα.