Μια πιο «υγιεινή» εκδοχή των muffins με αλεύρι ολικής άλεσης, τυρί και γαλοπούλα. Είναι ιδανική επιλογή για ένα γρήγορο σνακ στο γραφείο ή για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο.
Υλικά
250 γραμμάρια φαρίνα ολικής αλέσεως
125 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
2 αυγά
1 φλυτζάνι τσαγιού διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα (gouda, edam, cheddar, κασέρι, γραβιέρα, κλπ)
1 φλυτζάνι τσαγιού φρέσκο γάλα
5 φέτες γαλοπούλα ψητή ψιλοκομμένη
½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος μαϊντανός (αν προτιμάτε, αντί για μαϊντανό μπορείτε να βάλετε ρίγανη ή θυμάρι)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
Βάζουμε σ’ ένα ταψί με 12 θήκες για muffins τα ειδικά χαρτάκια. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φορμάκια σιλικόνης. Αν δεν χρησιμοποιήσουμε χαρτάκια ή φορμάκια σιλικόνης λαδώνουμε κι αλευρώνουμε καλά τις θήκες του ταψιού μας. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπωλ του μίξερ κι ανακατεύουμε καλά.
Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες για muffins και ψήνουμε για 21’-22’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο στη μεσαία σχάρα.
Τα τελευταία 20 χρόνια η επικοινωνία στο χώρο της τεχνολογίας απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου. Aπό μικρό παιδί λάτρευα τη μαγειρική και συχνά με ρωτούν: «θα μου δώσεις τη συνταγή; ». Έτσι, αποφάσισα να μοιράζομαι συνταγές μου αλλά και οικογενειακές ιστορίες μέσα από το That’s Life αλλά και μέσα από την προσωπική μου σελίδα www.cookandfeel.gr.