Τα βράδια θέλουν πια καλό κρασί, μπαλκόνι και μοναδικές γεύσεις φτιαγμένες από τα χεράκια σας. Έτσι λοιπόν τι θα λέγατε να φτιάξετε για τους φίλους σας αλμυρά cupcakes με λιωμένο τυρί μέσα. Σας ανοίξαμε την όρεξη ήδη;
Υλικά
500 γρ μοσχαρίσιο κιμά
Αλατοπίπερο
Φύλλο σφολιάτας
1 3/4 φλ παρμεζάνα τριμμένη
1 3/4 φλ μοτσαρέλα ψιλοκομμένη
3/4 φλιτζάνι τυρί ρικότα
1 φλ σάλτσα τομάτας
Βασιλικός για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τον κιμά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Στραγίζουμε τον κιμά καλά. Κόβουμε τη σφολιάτα σε κυκλικό σχήμα ή με κουπ πατ ή με ένα ποτήρι. Τοποθετούμε κάθε φύλλο σφολιάτας μέσα σε μια βουτυρωμένη βάση για muffins και προσθέτουμε λίγο παρμεζάνα, ρικότα και μοτσαρέλα. Τέλος, προσθέτουμε σάλτσα ζυμαρικών.Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να φτάσουμε στην κορυφή καθώς και την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα cupcakes. Η κορυφή θα πρέπει να έχει μοτσαρέλα και παρμεζάνα. Ψήνουμε για 18-20 λεπτά μέχρι οι άκρες να γίνουν ροδίσουν. Αφαιρούμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι αφαιρούμε προσεχτικά τα cupcakes από τη βάση, σερβίρουμε με βασιλικό.