Ένα από τα αγαπημένα χειμερινά φρούτα είναι τα αχλάδια. Έχουν μια γλύκα ξεχωριστή, ιδανική για συνδυασμούς με άλλα υλικά για τη δημιουργία των πιο ξεχωριστών γλυκών:

Υλικά

  • 6 αχλάδια
  • 500ml νερό
  • 350γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 στικ κανέλας
  • 2 αστεροειδείς γλυκάνισους
  • Πραλίνα με κακάο
  • Άχνη ζάχαρη
  • Παγωτό βανίλια (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια.

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γλυκάνισο και βάζουμε μέσα τα αχλάδια. Βράζουμε τα αχλάδια σε μέτρια φωτιά ώσπου να μαλακώσουν και να μπορούμε να τα τσιμπήσουμε εύκολα με ένα πηρούνι.

Σερβίρουμε με πραλίνα σοκολάτας, άχνη ζάχαρη και μία μπάλα παγωτό.

Tip: Διατηρήστε τα αχλάδια μέσα σε βάζο όπου έχετε βάλει το σιρόπι που έμεινε στην κατσαρόλα!