Αν σας περισσέψει γέμιση από τη γαλοπούλα (αν, λέμε τώρα) μπορείτε να ετοιμάσετε την επόμενη μέρα, εύκολα και γρήγορα μια πίτσα για να την απολαύσετε με ένα ποτήρι μπύρα μπροστά στην τηλεόραση που παίζει κάποια χριστουγεννιάτικη ταινία.
Υλικά
1 πακέτο έτοιμη ζύμη για πίτσα (εναλλακτικά μπορείτε να ετοιμάσετε σπιτικό ζυμάρι-δείτε συνταγή εδώ)
3-4 κουταλιές σούπας BBQ sauce
3-4 φλιτζάνια τσαγιού έτοιμη γέμιση γαλοπούλας
3 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένο τυρί τσένταρ
Εκτέλεση
Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μια λαμαρίνα φούρνου.
Βάζουμε τη ζύμη πίτσας πάνω στη λαμαρίνα κι απλώνουμε καλά με τα χέρια μας (ανάλογα με το πόσο αφράτη ή τραγανή προτιμούμε τη ζύμη της πίτσας.
Απλώνουμε τη BBQ sauce πάνω στη ζύμη και μετά σκορπίζουμε από πάνω τη γέμιση. Τέλος πασπαλίζουμε από πάνω με το τυρί τσένταρ και ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 180ο βαθμούς, φούρνο για 25’-30’ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της πίτσας.
Τα τελευταία 20 χρόνια η επικοινωνία στο χώρο της τεχνολογίας απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου. Aπό μικρό παιδί λάτρευα τη μαγειρική και συχνά με ρωτούν: «θα μου δώσεις τη συνταγή; ». Έτσι, αποφάσισα να μοιράζομαι συνταγές μου αλλά και οικογενειακές ιστορίες μέσα από το That’s Life αλλά και μέσα από την προσωπική μου σελίδα www.cookandfeel.gr.