Το τυπικό γλύκισμα των Γάλλων. Μπορεί να το έχουμε συνηθίσει σε παστέλ αποχρώσεις αλλά σε αυτή τη συνταγή αποκτά την καφέ χρώμα του κακάο.

Διατηρούνται στο ψυγείο κι απολαμβάνονται ανά πάσα στιγμή!

Υλικά

  • 6 ασπράδια αυγών
  • 260γρ. ζάχαρη άχνη
  • 240γρ. αμύγδαλο σκόνη
  • 30γρ. κακάο
  • 200γρ. ζάχαρη άχνη
  • 400 γρ. πραλίνα φουντουκιού με κακάο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140 βαθμούς. Αναμειγνύουμε τη ζάχαρη άχνη, τα αμύγδαλα και το κακάο και κοσκινίζουμε. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ με το σύρμα ώσπου να αφρατέψουν, προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε.

Όταν αρχίσουν να σφίγγουν ρίχνουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμη. Με μία σπάτουλα ενσωματώνουμε στη μαρέγκα το μείγμα με τα κοσκινισμένα υλικά ανακατεύοντας απαλά για να μη χάσουμε τον όγκο της μαρέγκας.

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και με τη βοήθεια μιας σακούλας ζαχαροπλαστικής με κορνέ σχηματίζουμε κύκλους ίσου μεγέθους. Αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά ώσπου να σχηματιστεί μια ελαφριά κρούστα από πάνω.

Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 15 λεπτά. Αφήνουμε τα μακαρόν να κρυώσουν για 5-10 λεπτά και αφαιρούμε από το ταψί προσεκτικά.

Όταν κρυώσουν τελείως, απλώνουμε πραλίνα φουντουκιού με κακάο στα μισά και ενώνουμε με τα άλλα μισά.

Σερβίρουμε. Μπορούμε να διατηρήσουμε στο ψυγείο.σοκολατένια μακαρόν