Τη συνταγή έστειλε η Βίκυ Μπίστα
Σκέφτεσε τι ποτό θα τρατάρεις τους καλεσμένους σου; Μην το σκέφτεσαι άλλο! Προτείνουμε λικέρ ρόδι από τα χεράκια σου!
Ακολουθεί η συνταγή:
Προετοιμασία:
Βασική αναλογία:
1 φλυντζ. σπόροι ροδιού
1 φλυντζ. κονιάκ
1 φλυντζ. ζάχαρη
Αρωματικά μπαχαρικά:
(για 4 φλυν.σπόρους ροδιού)
2 ξύλα κανέλας
3 σπόροι γαρύφαλλο
Εκτέλεση:
- Μετράμε τους σπόρους απο τα ρόδια, το κονιάκ και τη ζάχαρη σε φλυτζάνι.
- Ένα φλυτζάνι σπόρους ροδιού αντιστοιχεί σε ενα φλυτζάνι κονιάκ και σε ένα φλυτζάνι ζάχαρη.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τους σπόρους απο τα ρόδια, το κονιάκ, τη ζάχαρη, τα ξύλα κανέλας και τα γαρύφαλλα.
- Βάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύουμε και μόλις αρχίσει να βράζει βγάζουμε τη κατσαρόλα απο τη φωτιά.
- Αφήνουμε όλα τα υλικά μέσα.
- Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα με το καπάκι της και την αφήνουμε για 24 ωρες.
- Μόλις περάσουν οι 24 ώρες περνάμε από τουλπάνι και μετά περνάμε απο χαρτί καφέ φίλτρου.
- Τοποθετούμε σε μπουκάλια και το λικέρ είναι έτοιμο!
Πηγή: XmasLife.gr