Εθνική Εορτή σήμερα, οπότε δικαιολογήστε αν φτιάξετε ένα γλυκό για να συνοδεύσει τον «επετειακό» καφέ μετά την παρέλαση
Τι θα χρειαστείτε:
- ½ φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο
- 1 ¼ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού μπανάνα (2-3 μπανάνες λιωμένες με πιρούνι)
- 1 βανίλια
- ¼ κουτ. του γλυκού αλάτι
- ½ φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
- ½ κουτ. του γλυκού λεμόνι
- 1 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
- Καρύδια ή αμύγδαλα (προαιρετικά)
Αφού ετοιμάσετε τα υλικά και πριν ξεκινήσετε την ανάμιξή τους, ρίχνετε το ½ κουταλάκι λεμόνι μέσα στο ½ φλιτζάνι γάλα. Το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για 5 με 10 λεπτά, όσο χρειάζεστε περίπου για να ετοιμάσετε το υπόλοιπο μείγμα.
Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτετε τα αυγά και ενώ συνεχίζετε το ανακάτωμα προσθέτετε τη λιωμένη μπανάνα και τη βανίλια. Ρίχνετε τη σόδα μέσα στο γάλα με το λεμόνι για να λιώσει και αδειάζετε το φλιτζάνι μέσα στο μείγμα.
Προσθέτετε το αλεύρι κοσκινισμένο με το αλάτι και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα καρύδια. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 40 με 45 λεπτά.
Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το γάλα και το λεμόνι με ½ φλ. τσαγιού ξινόγαλα.
Με σπουδές στην Επικοινωνία, guest εμφάνιση στο χώρο της Διαφήμισης, τελικά, με κέρδισε ο χώρος του Βιβλίου. Σε μία «έκλαμψη φρονήσεως», αποφάσισα να ασχοληθώ με τα δύο παιδικά μου όνειρα, τη μόδα και το γράψιμο, ε, και εδώ κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα!