Και φυσικά δεν έχει μόνο σπανάκι αλλά και μια κρεμώδη σάλτσα αρωματισμένη με μπέικον που δίνει σε αυτή τη πίτσα μια εντελώς υπέροχη γεύση.
Υλικά
1 πακέτο ζύμη για πίτσα
6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
8 φλ φύλλα σπανάκι
2 σκελίδες σκόρδο
2 φλ τριμμένο φρέσκο τυρί παρμεζάνα
1 φλιτζάνι σάλτσα ζυμαρικών λευκή
1/4 κουταλάκι του γλυκού χοντροκομμένο μαύρο πιπέρι
2 φλυτζάνια τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230 βαθμούς και ξετυλίγουμε τη ζύμη σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί ανοίγοντας τη καλά μέχρι να το καλύψει τελείως. Ψήνουμε για 12 λεπτά μέχρι να αρχίσει να ροδίζει.
Παράλληλα, σε ένα τηγάνι σωτάρουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό και στη συνέχεια το στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Τοποθετούμε το σπανάκι και το σκόρδο σε ένα μπολ και στη συνέχεια στον φούρνο μικροκυμάτων για 3 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σάλτσα με το μπέικον και το πιπέρι. Απλώνουμε τη σάλτσα πάνω στη ζύμη και προσθέτουμε τη μισή μοτσαρέλα με το σπανάκι και τη παρμεζάνα. Ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.