Γίνε εσύ ο George Clooney της καθημερινότητας. Για τον καφέ μιλάμε…
Ναι, υπάρχουν επαγγελματίες δοκιμαστές καφέδων που αμείβονται με πάρα πολλά χρήματα. Και ξέρεις γιατί; Επειδή έχουν την δυνατότητα να ξεχωρίζουν έναν απλό καφέ από τον υπέρτατο (ναι, υπέρτατο) καφέ. Πώς μπορείς να το κάνεις και εσύ αυτό; Υπάρχουν 4 βήματα…
1ο βήμα: Μυρωδιά
Παίρνεις τον καφέ σου. Τον μυρίζεις. Περίμενε. Τον ξαναμυρίζεις. Γιατί μια από τις 5 αισθήσεις σου είναι η όσφρηση. Και πριν ενεργοποιήσεις την γεύση, καλύτερα να χρησιμοποιήσεις την μύτη. Η μύτη μπορεί να εντοπίσει εκατοντάδες μυρωδιές. Κάνε την αρχή έτσι…
2ο βήμα: Δοκίμασε
Μην αρπάξεις το ποτήρι του καφέ σαν ξενύχτης σε σκυλάδικο. Σήκωσε το ποτήρι, πάρε μια τζούρα και άφησε λίγο τον καφέ στην γλώσσα σου. ΟΚ, κατάπιε τον και άφησε λίγο τις γεύσεις να κάτσουν στο στόμα σου. Τώρα λοιπόν είσαι κοντά στο να καταλάβεις τι παίζει με τον καφέ που πίνεις…
3ο βήμα: Ζύγισέ τον
Σου φαίνεται περίεργο αλλά γίνεται. Σήκωσε το ποτήρι και δες την υφή του καφέ. Αν είναι πολύ πηχτός ή πολύ νερουλός. Εννοείται πως παίζει ρόλο και αν έχεις πάρει ζεστό ή κρύο. Αλλά έτσι κάνουν οι επαγγελματίες, έτσι κάνε και εσύ!
4ο βήμα: Περιέγραψε
Τώρα που έχεις όλα τα δεδομένα, μπορείς να περιγράψεις με λόγια την γεύση και το συναίσθημα στην γουλιά που δοκίμασες; Αν μπορείς, τότε μπράβο. Αν δεν μπορείς τότε ξανά, μπράβο. Και αυτός είναι ο λόγος που δεν έγινες δοκιμαστής καφέδων.
Εναλλακτικά; Πιες τον καφέ σου σαν άνθρωπος!