Η Kate Hudson χρησιμοποιεί αυτή τη μοναδική συνταγή για να φτιάξει σπιτικά ζυμαρικά ολικής άλεσης με σάλτα πέστο.
«Είμαι Ιταλίδα» λέει η ίδια «οπότε κάθε είδος ζυμαρικού κάνει το DNA μου να χορεύει». Αλλά το καλύτερο για τα αγαπημένα της ζυμαρικά είναι η ευκολία με την οποία τα φτιάχνει!
Φτιάξτε κι εσείς τη συνταγή για τα αγαπημένα χειροποίητα ζυμαρικά ολικής αλέσεως της Kate Hudson με σάλτσα πέστο η οποία έχει μεγάλη θρεπτική αξία και λίγες θερμίδες.
Υλικά για τα χειροποίητα ζυμαρικά
- 150 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 150 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 150 ml νερό
Εκτέλεση
- Σε μπολ, προσθέστε το αλεύρι με το σιμιγδάλι και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά και βάλτε σιγά- σιγά το ελαιόλαδο και το νερό.
- Ανακατέψτε με ένα κουτάλι και μόλις δείτε ότι σχηματίζεται ένα ζυμάρι, ζυμώστε με τα χέρια σας για περίπου 5 λεπτά.
- Αν το ζυμάρι είναι σφιχτό, προσθέστε λίγο νερό.
- Σχηματίστε μια μπάλα με το ζυμάρι και τυλίξτε το σε μια μεμβράνη.
- Τοποθετήστε μέσα στο ψυγείο για μισή περίπου ώρα.
- Πασπαλίστε τον πάγκο εργασίας με αλεύρι ή σιμιγδάλι και ανοίξτε
- το ζυμάρι σας με πλάστη έτσι ώστε να έχετε ένα πολύ λεπτό φύλλο.
- Πιάστε τη μία πλευρά του -καλά αλευρωμένου- φύλλου και τυλίξτε την προς το κέντρο.
- Επαναλάβετε το ίδιο με την άλλη πλευρά.
- Κόψτε το ζυμάρι σε λεπτές λωρίδες
- Βράστε νερό με αλάτι και προσθέστε τα ζυμαρικά. Βράστε για περίπου 3 λεπτά και όχι παραπάνω.
- Σερβίρετε με το πέστο (ή όποια άλλη σάλτσα σας αρέσει)!
Συνταγή για πέστο βασιλικού
Υλικά (για περίπου 500 ml)
- 3 – 4 σκελίδες σκόρδου, λιωµένες
- 3 φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
- 50 γρ. σουσάµι ή κουκουνάρι
- 80 γρ. τριµµένη γραβιέρα της αρεσκείας µας,
- 250 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο
Εκτέλεση
- Βάζετε το σκόρδο, το βασιλικό, το ελαιόλαδο και το τυρί στο µπλέντερ και χτυπάτε μέχρι τα υλικά να ψιλοκοπούν και να αναμειχθούν.
- Προσθέτετε λίγο αλάτι γιατί η γραβιέρα είναι αλμυρή, πιπέρι και το σουσάμι ή το κουκουνάρι και ανακατεύετε.