Στις ζωές μας με γρήγορους ρυθμούς, με γνώμονα την τεχνολογία, η ένταση του αυχένα έχει γίνει μια συνηθισμένη πάθηση, που συχνά προέρχεται από παρατεταμένες περιόδους καθίσματος, κοιτάζοντας επίμονα τις οθόνες ή κακή στάση του σώματος. Για να αντιμετωπίσουμε την καταπόνηση των μυών του λαιμού μας, η ενσωμάτωση στοχευμένων ασκήσεων στη ρουτίνα μας μπορεί να είναι εξαιρετικά ευεργετική. Ακολουθούν μερικές απλές ασκήσεις που θα βοηθήσουν στην ανακούφιση της έντασης του αυχένα και στην προώθηση της χαλάρωσης.
- Τέντωμα λαιμού: Γείρετε απαλά το κεφάλι σας προς τη μία πλευρά, φέρνοντας το αυτί σας προς τον ώμο σας. Κρατήστε για 15-30 δευτερόλεπτα, νιώθοντας το τέντωμα στο πλάι του λαιμού σας. Επαναλάβετε από την άλλη πλευρά. Επιπλέον, το να γνέφετε το κεφάλι σας πάνω-κάτω και να το περιστρέφετε απαλά από τη μία πλευρά στην άλλη, μπορεί να απελευθερώσει περαιτέρω την ένταση.
- Πιέσεις πηγουνιού: Καθίστε ή σηκωθείτε με ίσια πλάτη. Τραβήξτε αργά το πηγούνι σας προς το στήθος σας, δημιουργώντας ένα ελαφρύ διπλό πηγούνι. Κρατήστε για λίγα δευτερόλεπτα και μετά αφήστε το. Αυτή η άσκηση βοηθά στην ενίσχυση των μυών στο μπροστινό μέρος του λαιμού σας και προάγει τη σωστή ευθυγράμμιση.
- Rolls Shoulder: Κυλήστε τους ώμους σας με κυκλικές κινήσεις, τόσο προς τα εμπρός όσο και προς τα πίσω. Αυτό όχι μόνο απελευθερώνει την ένταση στον αυχένα αλλά εμπλέκει και τους γύρω μύες, συμβάλλοντας σε μια συνολική αίσθηση χαλάρωσης.
- Καθιστό τέντωμα λαιμού: Ενώ κάθεστε, σφίξτε τα χέρια σας πίσω από την πλάτη σας και ισιώστε τα χέρια σας. Σηκώστε ελαφρά τα χέρια σας, ανοίγοντας το στήθος σας και τεντώνοντας το λαιμό σας. Κρατήστε για 15-30 δευτερόλεπτα, νιώθοντας την απελευθέρωση στο λαιμό και στο πάνω μέρος της πλάτης σας.
- Απαλό μασάζ: Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να ασκήσετε απαλή πίεση στη βάση του κρανίου σας και κατά μήκος των πλευρών του λαιμού σας. Οι κυκλικές κινήσεις μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του σφιξίματος και στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος.
Η ενσωμάτωση αυτών των ασκήσεων στην καθημερινή σας ρουτίνα, μαζί με τη διατήρηση της καλής στάσης του σώματος και τα τακτικά διαλείμματα από την οθόνη, μπορεί να συμβάλει σημαντικά σε έναν πιο υγιή και χαλαρό αυχένα. Θυμηθείτε να ακούτε το σώμα σας και να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας εάν αισθάνεστε επίμονη ενόχληση.
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;