Οι παραδόσεις των Χριστουγέννων ποικίλλουν σε κάθε πολιτισμό, αλλά τίποτα δεν ξεπερνά το γεγονός ότι αυτή η γιορτή δε νοείται χωρίς τη συνοδεία πλούσιων εορταστικών φαγητών που θα μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας!
Στην Αφρική, γιορτάζουν τα Χριστούγεννα με ιδιαίτερα πιάτα που περιλαμβάνουν πλούσια μαγειρευτά, κοτόπουλο, κατσίκι, ρύζια και πρωτότυπα γλυκά.
Στο πνεύμα των γιορτών, λοιπόν, μπορείτε να δείτε ένα από τα δημοφιλή αφρικανικά φαγητά για τον εορτασμό των Χριστουγέννων που συχνά, αν όχι πάντα, εμφανίζονται στο τραπέζι.
Αφρικανικό κοτόπουλο στιφάδο
Ένα στιφάδο που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Είναι εύκολο, αρωματικό και γευστικό με πηχτή πλούσια σάλτσα με βάση την τομάτα. Υπέροχο βραδινό γεύμα. Συνδυάστε το με ζεστό ρύζι και θα έχετε το νέο σας αγαπημένο δείπνο με κοτόπουλο!
Υλικά
1 μεγάλο κοτόπουλο, κατά προτίμηση ελευθέρας βοσκής ή βιολογικό
2 κιλά μικρά κρεμμύδια
3-4 σκελίδες σκόρδο
3 φύλλα δάφνη
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1 σφηνάκι ξίδι
Μερικούς κόκκους μπαχάρι
1 ποτήρι τοματοχυμό
1 κγ πελτέ ντομάτα
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίστε και πλύνετε πολύ καλά το κοτόπουλο.
Καθαρίστε τα κρεμμύδια και βάλτε τα σε μια γάστρα μαζί με όλα τα υλικά.
Προσθέστε λίγο νερό γιατί το φαγητό θα βγάλει αρκετά υγρά.
Ψήστε στο φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω κάτω για μια ώρα και 30 λεπτά.
Καλό είναι να κοιτάτε το φαγητό σας ενδιάμεσα μήπως και δεν έχει βγάλει αρκετά υγρά και θέλει συμπλήρωμα νερού.
Σερβίρετε με ρύζι, πατάτες και φρεσκοκομμένο κρεμμυδάκι.