Πολλοί από εμάς θυμόμαστε να εντάξουμε τα φρούτα στο καθημερινό μας διαιτολόγιο όταν βρίσκουμε στους πάγκους των λαϊκών και των μανάβικων καλοκαιρινά φρούτα: ροδάκινο, πεπόνι, καρπούζι, βερίκοκο, σταφύλι και φυσικά κεράσι.
Ενθουσιάστηκα τόσο όταν μου έφερε προχθές η μαμά μου ένα μπολ με κεράσια που σκέφτηκα αμέσως πως αποκλείεται μια τόσο απολαυστική τροφή να είναι και θρεπτική. Έτσι, σκέφτηκα να αναζητήσω πληροφορίες σχετικά με τα οφέλη των κερασιών για την υγεία του οργανισμού και προς μεγάλη μου έκπληξη ανακάλυψα πως:
Είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C, βιταμίνη B, σε κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, μαγνήσιο και χαλκό.
Βοηθούν στη μείωση των επιπέδων της χοληστερίνης χάρη στις φυτοστερόλες που περιέχουν.
Αυξάνουν τη φυσική άμυνα του οργανισμού ενώ έχουν κι αντισηπτικές ιδιότητες.
Ο χυμός τους καταστέλλει τη δραστηριότητα των ενζύμων που προκαλούν πλάκα στα δόντια.
Μειώνουν αισθητά την πνευματική κόπωση, καθιστώντας τα μία από τις καταλληλότερες τροφές για τους μαθητές που δίνουν εξετάσεις ενώ παράλληλα μειώνουν και τη σωματική κούραση εξαιτίας των αλάτων που περιέχουν. Με την κατανάλωση των κερασιών αυξάνονται τα αλκαλικά αποθέματα του οργανισμού.
Είναι τροφή κατάλληλη για όσους έχουν αναιμία λόγω της υψηλής περιεκτικότητας τους σε σίδηρο.
Ενδείκνυται η κατανάλωση τους σε όσους κάνουν δίαιτα γιατί ικανοποιούν την ανάγκη για γλυκό κι υδατάνθρακες δίχως να φορτώνουν τον οργανισμό με θερμίδες και λίπη (ένα κεράσι αντιστοιχεί σε 4 θερμίδες).
Έχουν αποτοξινωτική και διουρητική δράση.
Σε αντίθεση με τη λαϊκή ρήση “όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι”, η κατανάλωση των κερασιών προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην υγεία μας.
Με σπουδές στην Επικοινωνία, guest εμφάνιση στο χώρο της Διαφήμισης, τελικά, με κέρδισε ο χώρος του Βιβλίου. Σε μία «έκλαμψη φρονήσεως», αποφάσισα να ασχοληθώ με τα δύο παιδικά μου όνειρα, τη μόδα και το γράψιμο, ε, και εδώ κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα!